Hoe wordt je een winstgevende poker speler?

Natuurlijk is poker ook een spel wat de nodige vaardigheid vereist, het is anders dan bijvoorbeeld een gokkast waar geen skills voor nodig zijn. Hierdoor blijft het interessant, ook al speel je het al jaren.

Een andere reden waarom poker zo populair is, zijn de vele online pokersites. Er is een enorm aanbod waardoor het gemakkelijk is om andere spelers te vinden en een gokje te wagen.

Maar wat natuurlijk het leukste is aan pokeren: het winnen van geld. Iedereen geniet pas echt van het spelletje wanneer de dollars of euro’s binnen stromen. Jij bent waarschijnlijk niet anders in dit opzicht. In dit artikel leer je hoe je kan uitgroeien tot een echte poker topper. Lees het dus snel!

Zijn de gouden pokertijden definitief verleden tijd?

Misschien heb je er wel eens van gehoord of het zelf meegemaakt, de goede gouden oude pokertijden. Aan het begin van de 21ste eeuw, toen het online poker net opkwam, was het niveau van de spelers erg laag. In die tijd was het een koud kunstje om gigantische bedragen binnen te halen. Je hoefde er niet eens erg bedreven in te zijn. Het kwam geregeld voor dat mensen all-in gingen met enorm slechte kaarten, bluffen met een twee en een zeven of een heel laag paar, het was aan de orde van de dag.

Echter, op een gegeven moment besloot de Amerikaanse overheid om online pokeren te verbieden. Hierdoor was het niet meer mogelijk om tegen Amerikanen te spelen, terwijl dit juist de slechtste spelers waren over het algemeen.

Een andere ontwikkeling waardoor het niveau sterk is toegenomen: de verspreiding van informatie online. Het is heel makkelijk om op het internet informatie te vinden waardoor je kan uitgroeien tot een goede poker speler. De meeste pokerspelers zijn tegenwoordig wel op de hoogte van de basistechnieken.

Er zijn eveneens steeds meer mensen uit arme landen die constant online zijn en op heel veel tafels spelen. Deze spelen op tafels met lage limieten en zij verdienen niet erg veel, echter omdat zij in relatief arme landen wonen zijn het voor hen toch substantiële bedragen. Je begrijpt  zelf dat een speler die constant actief is vanzelf uitgroeit tot een lastige tegenstander.

Het is nog steeds goed mogelijk om flink wat geld binnen te harken, maar vanwege deze toegenomen competitie is het wel essentieel dat je jezelf ontwikkelt als pokerspeler. Hieronder staat kort beschreven wat de beste stappen zijn die van jou een poker topper maken.

Lees veel goede informatie

Om een goede pokerspeler te worden is het om te beginnen belangrijk dat je de basistechnieken onder de knie krijgt, en op ten duur gevorderde speelwijzen leert. Om dit te kunnen doen, is het belangrijk dat je goede informatie hebt. Er zijn talloze pokerboeken geschreven. Het probleem is wel, deze zijn vaak enorm gedateerd. De technieken die in een boek uit 2005 zijn beschreven, zijn allang achterhaald. Het is verstandiger om op het internet aan je informatie te komen. Dat kan op twee manieren

Je kunt naar een pokerwebsite gaan en dan daar de artikelen lezen. Vaak is het zo dat wanneer je geld betaalt je toegang krijgt tot speciale informatie die erg behulpzaam is. Je kunt meestal ook een één-op-één videogesprek aanvragen, waarbij een pokerspecialist jou helpt met je eigen spel.

De andere mogelijkheid is het bezoeken van fora. Het grote voordeel van deze pokerfora is dat je vragen kunt stellen die specifiek betrekking hebben op je eigen spel. Dit is natuurlijk erg leerzaam. Een ander voordeel is dat je er geen geld voor hoeft te betalen.

Koop een licentie voor pokersoftware zoals Pokertracker of Texas Hold’em Manager

Vpip, zegt deze term je helemaal niks? Dan is het de hoogste tijd om bijvoorbeeld het programma Texas Hold’em Manager aan te schaffen. Deze tool houdt de kaarten bij van je tegenstander en berekent aan de hand hiervan relevante statistieken die op de pokertafel worden weergegeven. Een daarvan is vpip, oftewel voluntary put in pot. Deze statistiek laat je weten hoe vaak een bepaalde speler vrijwillig geld in de pot doet preflop.

Het gebruik van deze statistieken is heel erg waardevol. Wanneer jij bijvoorbeeld kunt zien dat een tegenstander erg agressief speelt en regelmatig bluft, kun jij met slechtere kaarten callen, de kans dat de tegenstander niets heeft is namelijk een stuk groter met deze statistieken.

Oefen veel en zoek zwakke tegenstanders

Zoals zo vaak geldt, oefening baart kunst. Probeer zo veel mogelijk te pokeren en je wordt vanzelf een stuk beter. Speel daarom op een limiet die bij je niveau en je budget past, anders ben je zo door je geld heen en kun je niet spelen.

Ga ook op zoek naar pokersites en spelvormen waarbij de competitie laag is. Als er veel slechte spelers zijn dan betekent het dat jij ook veel makkelijker geld kan verdienen.

Snelle tips die van jou een poker topper maken

Er zijn talloze pokertechnieken en strategieën het kan jaren duren voordat je ze allemaal onder de knie hebt. Er zijn echter wel een aantal tips die van jou heel vlug een goede pokerspeler maken, zolang je ze consistent volgt.

Allereerst is het verstandig om de juiste handen preflop te spelen. Er zijn op het internet talloze lijstjes te vinden. Je kunt deze gewoon naast je computer leggen en je hieraan houden. Over het algemeen geldt dat je in eerdere posities tight moet spelen (je zet met weinig handen geld in), en op de cut-off of de button juist heel loose (je zet met veel handen geld in).

Ten tweede is het erg verstandig om bij een slechte speler die haast alles callt alleen met goeie kaarten te betten. Andersom is het bij een slechte speler die constant fold, zaak om heel vaak te betten, je kunt zo de pot winnen zonder enige vorm van tegenstand.

Speel verder nooit als je dronken bent of aan het tilten (als je boos bent vanwege een ongelukkige hand).

Wanneer je al deze tips gebruikt, zal je binnen een handomdraai een echte poker legend worden.